Tips och råd

extremt svårt att kliva upp på morgon

2018-02-13 10:32 #0 av: getflikkan

Hej, såg att det redan finns en tråd om det här, men jag har verkligen otroligt svårt att ta mig upp på morgonen, har blivit så att jag försovit mig till jobb och viktiga examinationer i skolan.

Jag ställer 1000 larm på telefon med olika irriterande signaler, har alltid någon som ringer och väcker mig på morgonen utan resultat, har nyligen köpt en dyr jäkla väckarklocka och trots allt detta tar jag mig inte upp. Jag vaknar sent på dagen och kan såklart inte lägga mig tidigt på kvällen vilket har gjort att jag hamnat i en ord cirkel (kan inte lägga mig tidigt). Jag har två larmklockor långt ifrån sängen och ändå tar jag mig inte upp, sover antingen igenom larmen eller så vaknar jag senare och inser att jag stängt av dem i sömnen. bor för övrigt själv.

Nåt tips ni sitter på? har praktik om två veckor och behöver verkligen få bukt med detta så jag har chansen att klara min vfu. Känns som jag gjort allt jag kan för att lösa detta...

Anmäl
2018-02-13 10:48 #1 av: getflikkan

sover för övrigt alltid bra drömmer aldrig vanligtvis, förutom någon natt då jag har mardrömmar och/eller sömnparalys.

Anmäl
2018-02-13 11:07 #2 av: Choklad

Nu vet jag inte hur du tar dig genom dina dagar, jag har ungefär samma problem som du. Jag försöker hålla tiderna som jag lägger mig, kl 22 00 lägger jag mig oftast, och då är det lite lättare att komma ur sängen, tvingar jag mig upp är jag som en zoombie resen av dagen. Ändå, om jag ser till att sov ordentligt, mer än jag borde, så kan jag vara lika trött ändå. De dagar som jag motionerar, går en promenad ute eller på annat sätt rör på mig då blir jag lite piggare. Som sagt- du kanske redan gör detta. Hoppas det blir bättre, trötthet är riktigt jobbigt, och det blir inte bättre av att "normala" personer  ser ner på en och tycker att man borde skärpa till sig- vilket man vill men det är svårt.

Ang drömmarna, så ska man drömma. Man drömmer varje natt, men glömmer bort det mesta då man vaknat

U R us

Anmäl
2018-02-13 11:15 #3 av: Kaj

Hoppa över sömnen en natt så kommer du definitivt vara trött tidigare på kvällen dagen efter och kan gå och lägga dig säg kl 22.00 - då borde du vara utvilad till morgonen och vakna av larmet.

Anmäl
2018-02-13 11:27 #4 av: Kirnzy

Förutom de tips du redan har fått så kan du skaffa en timer till lamporna så att de tänds kanske en halvtimme innan alarmet går. Då hinner kroppen vakna lite innan och då är det lättare att vakna helt av alarmet. Jag har timer och jag tycker det känns mycket bättre att vakna på det sättet.

Anmäl
2018-02-13 11:29 #5 av: getflikkan

#2 åh tack för tipsen! ska testa röra på mig mer!

#3 det tipset ska jag absolut testa, inatt! tack! 

Anmäl
2018-02-13 11:37 #6 av: getflikkan

#4 ååh måste testa!

Anmäl
2018-08-10 12:55 #7 av: Nedves

Exakt samma problem och har fått alla tips redan förutom det som verkligen har hjälpt mig. Vänner, doktorn, fru, mamma säger: lägg dig i tid, ställ en klocka en bit ifrån sängen, motion, sov inte på dagarna, växla din kost, byt säng, köp ett rep... jag har hört allt. Och läkarn som borde ge det ett försök är på semeste...

En gång i mitt liv har jag kännt mig pigg och allert med energi för en hel dag, sömnig på kvällen och sov en hel natt för att igen vakna dagen efter som ett vrak kl0930 2,5 timmar försenad till jobbet. (Jag vet att det här inte är Flashback men) då hade jag råkat få i mig amfetamin. :-/ och med att jag hade fått i mig det efter jag ”vaknat” och inte för att vakna känndes den lösningen inte hållbar. (Om man räknar bort alla andra ”nackdelar” som en olaglig, okänd substans medför)

Så: är det sömnapné pga en sned näsvägg eller slappt gomsegel? vem vet... köper snart ett rep..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.