Under sömnen

Trött hjälp

2015-10-14 19:48 #0 av: Josefihn

Har under en tid varit väldigt trött.
Alla prover ser okej ut.

Huvudvärk som kommer och går.
Förvirrad, glömsk..

Snarkar mkt när jag väl somnat, drömmer mkt.. Kan det ha inverkan? Blir så trött ibland att jag sluddrar.

Anmäl
2015-10-14 20:35 #1 av: Bill&Bull

Är det inte så att när man snarkar eller drömmer så får man inte så mycket kvalitet på sömnen, så kan ju påverka en del kanske.
Stress? Väderomslag?

Anmäl
2015-11-24 19:51 #2 av: kvekki

Förvirring, glömskhet och huvudvärk hänger ihop med sömnbrist. Eller stress? O stress kan ge sämre sömn. Snarkningar kan hänga ihop med andningsuppehåll, andningsuppehåll ger givetvis mycket sämre sömnkvalitet. Tydligen är det så att hjärnan måste vara vaken 10min för att du skall veta att du varit vaken. Så många med andningsuppehåll vet inte att de har det, hjärnan vaknar under så kort tid att det inte registreras i ens medvetande. Vaknar man så korta stunder minns man lättare sina drömmar. Men man vaknar outvilad o är jättetrött på dagtid!

Eller så är man som jag, läkarna hittar ingen anledning till varför jag är så trött. Jag har gjort alla tester med andningsmasker, syremätning, restless legs, och rörelsesensorer. De hittar ingenting. Blodproverna ser oxå fina ut. Jag vaknar 2-3-4 ggr varje natt, minns det mesta av mina drömmar. Är konstant trött mentalt och ibland (cykliskt 2-4ggr/dag) blir tröttheten förlamande för kroppen då jag orkar knappt stå rakt. Jag sover antingen tupplurer då eller käkar vakenhetshöjande medicin förebyggande.

Jag tycker du skall begära remiss till ett sömnlabb som kan utreda din sömn.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.