Tips och råd

Hej

2014-01-14 12:44 #0 av: skeppskátten

Jag har jättesvårt och somna, för i princip varje gång jag ska försöka sova, så känns det som kroppen somnar men inte jag, jag kan inte röra mig eller öppna ögonen, jag får kämpa lite för att komma ur det, men får ju helt klart panik. vad gör man? 

 Freestyla dig rakt ut i ovissheten och släpp taget

Medarbetare på Sorg ifokus

Anmäl
2014-01-15 14:12 #1 av: scheindel

det låter som sömnparalys. när man sover så stänger hjärnan av de flesta musklerna. det är därför det känns verkligt när man drömmer att man rör på sig, trots att man ligger kvar helt stilla i sängen.

det kan hända att hjärnan stänger av muskelkontrollen lite för tidigt, innan man hunnit somna ordentligt, eller att den sätter igång musklerna igen lite för sent, så att man hinner vakna innan och då får man upplevelser som du beskriver där man är vaken men inte kan röra sig.

det är ganska vanligt och även om det är obehagligt så är det ofarligt och går över ganska snabbt av sig själv. om du tänker på att det är ofarligt och går över när det händer så blir kanske upplevelsen inte lika skrämmande och då blir det kanske lättare för dig att sova.Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.