Etikettsjälvhjälp
Läst 10037 ggr
dragonstar
2012-02-11, 15:10

Alternativmedicin

Alternativmedicin, ett alternativ mot trötthet?

Tröttheten kan i många fall behandlas med självhjälp, alternativmedicin kan vara ett bra alternativ för många. Själv har jag provat Reikihealing och meditation.

Meditation- Att slappna av någon stund varje dag är viktigt för att våra kroppar ska orka med, ta en stund och fokusera på dig själv. Det finns flera olika sätt att meditera, det är du som känner efter vilken metod som passar dig.

Akupunktur- Det kan låta både läskigt och onödigt att sticka nålar i kroppen. Men en utbildad akupunktör vet vad den gör. Nålarna sticks bara kort in i olika nerver som stimuleras. Det kan lindra både smärta i kropp och själ.

Healing- det finns en mängd olika sorters healing och dom går under en mängd olika namn. Det kan lätt kännas overkligt och vara svårt att greppa. Men det kan vara värt att testa, det kan hjälpa och det finns många idag som sysslar med olika versioner utav healing. Läs runt lite och se om du hittar något som kan passa dig.

Örtmedicin- Det finns en mängd alternativ av örtmedeciner på marknaden idag. En av de vanligaste som ska hjälpa mot trötthet är Rosenrot. Apoteket och hälsokostbutiker har många olika alternativ. Tänk dock på att vissa örter kan slå ut din vanliga medicin och du bör alltid rådfråga innan du tar något. Dessutom är örter något som inte håller i all evighet, de verksamma ämnen försvinner med tiden.

Utöver de jag nämnt ovan finns det en mängd andra metoder, vill du veta mer är det bara att Googla på det eller gå in på  Alternativmedecin.ifokus.

Skriver av Emma

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Smålänning
2012-02-11, 19:05
#1

Bra med alternativmedecin när man inte får hjälp ifrån läkaren. Men som sagt ang rosenrot och t ex johannesört så kan den hindra andra medeciner.. Läs på FASS.se om det.

"Allt har sin tid"

Sajtvärd på Trötthet i Fokus

www.trotthet.ifokus.se

NiklasTyreso
2013-10-24, 22:22
#2

Sköldkörtelproblem ger ofta trötthet.

Jag är mycket intresserad av naturmedicin och har när jag läst på lärt att citronmeliss (vid dagligt bruk) blockerar sköldkörtelhormon (T3, T4), vilket kan ge ökad trötthet om man har sköldkörtelsjukdom. 

Den indiska naturmedicinen Ashwagandha (Withania somnifera) kan ge ökad utsöndring av sköldkörtelhormon ock kan då ge hypertyreos med ångest och rastlöshet som följd.

Många födoämnen och naturmediciner har positiva effekter på hälsan, men man ska vara extra noga att kolla upp att, sådant man konsumerar varje dag, inte har biverkningar.

Lööv
2013-11-15, 11:05
#3

Man uppmanas ofta även av homopater /hälsokost mediciner av olika slag att inte äta konstant för det är bra. Pröva 1 vecka 14 dagar och gör sedan ett uppehåll.

Man kan lätt fastna i en fix ide om att man inte klarar sig utan till ex  Trevis för magen Dimor. Och överskrida doseringen. Hörde  en före detta kompis som fått en kronisk magsjukdom berätta vid ett kaffe rep i somras att hon inte klarar sig utan 30 st  Probimage  varje dag.

Hon blev mätt av medicinen och behövde bara den och lite vitamin piller.

Kanske att man då i stället skulle äta skonkost för magen och  något som dämpar ågesten.     D vitamin är väldigt bra på vintern. Men fastnar man i det blir det inte så bra vår och sommar.

Jag tillåter mig att vara trött vinter tid sover mycket läser tittar på datorn tvn. Umgås med vänner och motionerar Blossa och min nya lilla Ture Sventons  Temla.  Hon är ett härligt yrväder på 5 månader Gårds hund Spaniel.        Lycka till Alla trötta människor. Blossas matte

Pyttelite
2022-07-23, 10:36
#4

Bra tips - är värmen något som ger extra trötthet?


Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.


Upp till toppen